top of page
Besøg af Christian Orry

Han kom....

GRAVEL EVERESTING VED HOTEL SKOVLY. Fortalt af Christian Orry.
 

I lørdags havde jeg en hård og fed dag i Vang Granitbrud på Bornholm. Jeg havde sat mig for at blive den første i DK (så vidt jeg ved), der lavede en Everesting på gravelcykel på rent grus.

Vejret var perfekt. Solskin, svag vind og behagelige 5-10 grader. Jeg har før lavet en Everesting i stegende hede, og ved at varmen kan være en farlig modspiller.

Jeg kendte kun Vang Granitbrud på papiret. Jeg var blevet tippet om stedet og havde haft en ven med sommerhus på øen til at rekognoscere på selve stigningen. Jeg vidste derfor, at det var en stejl fætter... men hvor stejlt det egentlig føles at starte direkte ud med 15-16% stigning i løst grus med granitskærver, havde jeg ikke helt føling med. Det er hårdt, skal jeg hilse og sige.

Allerede på første tur op tænkte jeg: "Shit, det bliver en hård dag". Men som alle lange endurance-ting, gælder det om at indstille hjernen på "uendeligt" og bare falde ind i rytmen.

Orry Broen.jpg

...og han sejrede....!

Havde dog snakket lidt med dem i løbet af dagen og adviseret dem om forehavendet, så der var god karma.

 

Kl. 03:53 var jeg færdig og Everestingen var gennemført. Selvom jeg egentlig kun havde holdt ganske få pauser for at fylde drikkedunke, skifte tøj, tisse osv. løb tiden alligevel op, da farten var så lav pga. underlag og sværhedsgrad.

 

Det er første gang, jeg kører gravel på Bornholm, men glæder mig allerede til næste gang. Der er bare noget over klipperne, havet og stigningerne derovre, som man ikke får andre steder i Danmark.


Orry Vang Stenbrud.jpg

Han så.....!

Stedet er vidunderligt smukt og det gryende forår gjorde det til en sand fornøjelse for øjnene. Frisk luft, dufte, havets brusen, grusets knitren under dækkene og det helt bilfrie miljø.


Jeg havde ringet i forvejen og snakket med Bo fra Hotel Skovly, der udover at være hotelejer også er manden bag Gravel Bornholm og selv stor gravel-aficionado. Han havde god insiderviden om området og hotellet ligger helt perfekt til et gravelophold på øen. Giv stedet et like og et besøg, når du er der næste gang – det er skabt til os på rejse med vores cykler.

 

Da det blev mørkt blæste det lidt op, og jeg måtte trække i vintertøjet. Det var nok omkring frysepunktet, men man holder sgu' varmen, når der skal trædes hårdt i pedalerne. Nedkørslerne gik ikke meget hurtigere end opkørslerne. Løst grus i mørke, med lodrette granitvægge-/afgrunde er noget man har respekt for. Det sled noget på skivebremserne, der hylede hele vejen ned. Er sikker på at de fire personer, der sov i shelter inde i granitbruddet var rigtigt glade for mig..!

Orry på Hotel Skovly.jpg

...en lille konkurrence !

....det skal ikke være så kedeligt....!

Derfor, hvis du gennemfører 10 opstigninger, fra Vang udskibningshavn til parkeringspladsen (hvor der ligger bælter fra en gravemaskine), så giver vi en kold Skovly-øl - enten serveret fra fad, eller på flaske....!

Men ingen snyd - vi stoler jo på hinanden....

Altså; 10 gange ned til Vang havn - og 10 gange op til parkeringspladsen....!

Track din tur - evt via Relive, Garmin eller STRAVA.

Vi glæder os til at hilse på dig!

Etiket Skovly øl.jpg
bottom of page